20160827_112244

Bezglutenowe biszkopty dla dzieci

Bezglutenowe biszkopty dla dzieci

Składniki na 20-25 biszkopcików

  • jajka wiejskie 2
  • cukier 3-4 łyżki
  • mąka ryżowa 3 łyżki
  • skrobia ziemniaczana 1 łyżka

Przygotowanie:

Jajka w temperaturze pokojowej, starannie oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, kiedy trzymają się ścian naczynia dodawać partiami cukier, stale miksując. Do białek dodawać po jednym żółtku, miksować do połączenia składników na niskich obrotach miksera. Mąki przesiać przez sito, dodawać partiami do masy jajecznej. Składniki wymieszać w jednym kierunku bardzo delikatnie za pomocą łopatki lub drewnianej łyżki. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyciskać biszkopciki o dowolnej wielkości. Piec przez 12-18 minut w temperaturze 170 °C kontrolując boki biszkoptów. Wystudzić na kratce. Przechowywać w metalowej puszce.

Smacznego

20160827_112156 20160827_112244 20160827_112359

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.