Koktajl z jarmużem i awokado

Koktajl z jarmużem, imbirem, awokado. Koktajl orzeźwiający i rozgrzewający. Napój gęsty i syty, który zastąpić może drugie śniadanie. Witaminy i energia na cały dzień.

Składniki na 2 porcje

  • dojrzałe awokado 1
  • sok z jednego grejpfruta
  • duża garść liści jarmużu
  • ogórek zielony 1/3
  • imbir 1 cm lub mniej
  • łyżka miodu – opcjonalnie
  • woda niegazowana 1 – 1 i 1/2 szklanki

Przygotowanie:

Jarmuż dokładnie myję i osuszam. Następnie usuwam grube łodygi, rwę na mniejsze kawałki. Awokado kroję na pół usuwam pestkę i oddzielam miąższ od skóry. Wyciskam sok z grejpfruta. Imbir obieram i ścieram na tarce o drobnych oczkach. Ogórek myję i kroję na plastry. Wszystko umieszczam w kielichu blendera, dopełniam wodą i miksuję na gładko. Koktajl można dosłodzić miodem, ksylitolem lub cukrem. Przechowuję w lodówce.

20160411_195106 20160411_195242

 

Share Button
Oznaczone , , , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.