Nutella z awokado i banana

dav

Nutella z awokado i banana

Domowa, zdrowa i odchudzona nutella na bazie awokado i banana. Krem czekoladowo orzechowy błyskawiczny i prosty w przygotowaniu. Idealny nie tylko z pieczywem, ale wspaniale będzie się komponował z placuszkami na słodko lub naleśnikami. Przyznam szczerze, że ja wyjadam go po prostu łyżeczką.

Składniki 

  • dojrzałe awokado
  • dojrzały duży banan
  • garść orzechów laskowych, włoskich
  • gorzkie kakao 2 kopiaste łyżki
  • cukier trzcinowy, syrop z agawy, stewia  lub miód

Przygotowanie:

Mocno dojrzałe awokado przepoławiamy i usuwamy pestkę, wydrążamy łyżką. Banana obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Miksujemy awokado z bananem, dodajemy mielone orzechy i kakao, ponownie miksujemy. Dosładzamy do smaku. Krem czekoladowy przekładamy do słoiczka i chłodzimy w lodówce przez dwie godziny.

Smacznego.

dav

dav

Share Button

Dodaj komentarz