Paluchy francuskie

Szybka w przygotowaniu przekąska na imprezę.

Składniki

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • ketchup 2-3 łyżki
  • ser parmezan 1 łyżka

Przygotowanie

Arkusz ciasta francuskiego rozwinąć, wyrównać. Ketchup rozsmarować po całej powierzchni ciasta. Ser zetrzeć na małych oczkach tarki, rozsypać na płat ciasta. Radełkiem pokroić na paski o szerokości 1 cm. Tak przygotowane paski skręcić w przeciwnych kierunkach chwytając za oba końce. Paluchy układać na blachę z papierem do pieczenia z zachowaniem niewielkiego odstępu. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 220 °C przez 10 minut na rumiany kolor.

12459700_739116776222249_463518164_n 12470929_739117302888863_1695642433_o

Share Button
Oznaczone , , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.