36289544_2126187064276812_6762239425582727168_n

Paprykarz szczeciński

Paprykarz szczeciński

Składniki
  • makrela wędzona średniej wielkości
  • ryż parabolo 100 g
  • koncentrat pomidorowy 2/3 słoiczka
  • cebula
  • marchew
  • olej do smażenia
  •  papryka słodka 1 łyżeczka, sol i pieprz, czosnek , cukier 1/3 łyżeczki.

Przygotowanie
Makrele obieramy ze skory i ości, miksujemy w blenderze z koncentratem. Cebulę kroimy w kostkę, a marchew ścieramy na tarce, podsmażamy i dusimy do miękkości. W razie potrzeby podlewamy odrobiną wody. Pod koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Ryz gotujemy do miękkości. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy do smaku.
Smacznego.

 

 

 

 

 

36289544_2126187064276812_6762239425582727168_n

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.