20160325_160013

Przysmak z mielonego boczku

Przysmak z mielonego boczku.

Składniki na dwie sztuki

  • boczek surowy chudy 1 kg
  • udko z kurczaka 1 sztuka
  • jajka 3
  • vegeta 2 łyżki
  • sól, pieprz
  • bułka tarta 4 łyżki
  • włoszczyzna

Przygotowanie:

Z włoszczyzny ugotować wywar, doprawić.  Boczek i mięso drobiowe zmielić, dodać jajka, bułkę tartą, przyprawy. Masę mięsną dokładnie wymieszać, podzielić na dwie części  i uformować rulony. Gazę lub bawełnianą ścierkę zawinąć na końcach.  Mięso włożyć do wywaru i gotować do godziny na małym ogniu. Po wystudzeniu zdjąć gazę.

20160325_155902 20160325_160013

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.