Ryba w cieście francuskim

Obiad na szybko z ulubioną rybą, syte ciasto ulubione przyprawy.

 

Ryba w cieście francuskim

  •  ryba 2 płaty np. dorsz
  • ciasto francuskie gotowe 1 op.
  • przyprawy : sól, pieprz, koperek, czosnek, tymianek, natka pietruszki.
  • Ponadto: oliwa do podsmażenia, żółtko do smarowania.

Przygotowanie:

Rybę przyprawić i podsmażyć z obu stron, całkowicie wystudzić. Ciasto francuskie rozwałkować przełożyć całkowicie wystudzoną rybę,  obficie doprawić. Uformować dowolny kształt, ponacinać, posmarować ciasto żółtkiem. Piec na 230 °C 10 minut, jeśli ciasto będzie się szybko rumienić zmniejszyć temperaturę do 200*C.

 

ryba w ciescie 1

Share Button
Oznaczone , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.