20160223_192631

Sałatka fit z makaronem ryżowym i kiełkami

Sałatka fit

Sałatka fit z makaronem ryżowym, otrębami i kiełkami. Zestaw warzyw zależy już tylko od Was, pestki słonecznika lub dyni, a wszystko lekko skropione octem balsamicznym. Taki zestaw świetnie sprawdzi się na wynos do pracy lub jako danie główne z mięsnym lub rybnym dodatkiem.

Składniki

  • makaron ryżowy 50 g
  • mix sałat garść
  • kalarepa 1/3
  • rzodkiewki 2
  • papryka czerwona parę plasterków
  • seler naciowy 1/2 łodygi
  • morele suszone 2-3
  • kiełki garść
  • słonecznik łuskany 1 łyżeczka
  • otręby 2 łyżki

Przygotowanie

Warzywa umyć, osuszyć. Kalarepę obrać ze skóry, seler z twardych włókien. Wszystkie warzywa poszatkować. Makaron zalać wrzątkiem, odstawić na 5 minut następnie odcedzić. Składniki połączyć. Całość posypać otrębami i kiełkami.

20160223_192342 20160223_192631

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.